Etiketter

tisdag 3 september 2013

robot bil sak






Vi byggde en robot med lego som man styr genom ett program. När vi skulle bygga den så stöte vi inte på något problem allt gick som det skulle. Vi programmerade de så att den kunde åka framåt och svänga och stanna. vi jobbade riktigt bra. Sen skulle vi göra den första utmaningen så jag fick räkna ut diametern på hjulet så att jag skulle kunna veta hur många varv den skulle göra.

Sen skulle vi göra en kvadrat och göra en cirkel efter det. Då fick vi räkna ut hur den skulle svänga och sen hur den skulle göra en rund cirkel och det gick rätt bra.

Efter det gjorde vi en parkering där vi skulle köra framåt svänga vänster ut sen backa in. Det var lite svårare men gick ändå bra för det var inte så mycket man skulle göra.

Och sen skulle vi göra en ljussensor som känner av ljus skillnader och den skulle följa en svart linje. Det var inte så svårt man följde bara instruktionerna.


















3 kommentarer:

  1. Du skrev en bra text och du skrev på vad ni gjorde från varje lektion och du visade i filmerna att ni klarat det ni skulle och visade att det blev bra.
    Du kunde ha förbättrat texten, skrivit mer saker och skrivit om hur ni gjorde det och att du kanske kunde lägga in en bild, annars var texten bra!

    SvaraRadera
  2. + Det är bra att ni har videos.
    + Man ser hur ni lyckades med övningarna.
    - Du beskriver inte hur du lyckades räkna ut allt så fort utan att stöta på några problem.

    SvaraRadera
  3. + Man ser båda videorna tydligt och det ser bra ut.
    +Din text var bra men lite kort. Den går att utveckla.
    - Videon där ni kör i en kvadrat och en cirkel var bra men cem sa att ni kunde förbättrat den. Det skulle vara bra ifall att ni la upp en video på de sista försöket nå ni verkligen lyckades.

    Ni har gjort ett bra jobb!

    SvaraRadera