Etiketter

måndag 1 oktober 2012

runt gjorden SO


jag börjar i Marocko i huvudstaden Rabat i huvud staden bor 1,9miljoner och i marocko bor 32miljoner. Dem har tidningar som finns på arabiska och på franska dem har också mycket guld och metaller. Deras religion är Islam. Det är medelhavsklimat. 

sen flyger jag till spanien det är ca 3 mil i huvud staden madrid bor 3,3 miljoner i spanien bor totalt 46miljoner. Dem odlar mycket majs och andra saker, Dem håller på med mycket tyg saker och kläder.Deras religion är romerskkatolsk och deras klimat är varmtemperrerat.

sen åker jag till kina 878mil där bejjing är huvudstaden där bor 7,8miljoner i Kina bor totalt ca1300miljoner. Dem äter mycket ris och nudlar i Kina, Dem tillverkar mycket saker som leksaker och bilar och mobiler typ allt. Den största religionen är buddism.
det är mycket olika varmt i kina men det är mest varmtempererat.

Sen flyger jag till Australien 747mil där är huvudstaden är canberra där bor 339 000 personer i Australien bor 22miljoner. Dem odlar mycket korn och havre. Dem håller på med mycket stål och järn. Dem är mest protestanter och katoliker och några ateister.
Det är tropiskt och subtropiskt för att det ligger precis vid vändkretsen.

Sen flyger jag till USA,, det är 1310mil där är huvudstaden Washington D.C. där bor ca 600 000 i USA bor totalt 311 miljoner. Dem odlar allt möjligt typ majs vete sojabönor. Dem håller på bilar datorer mobiler mycket annat. Den största religionen är katolsk romerska och protestanter. I USA är det mycket olika klimat i norr är det kallt och i söder är det varmare.

2 kommentarer:

  1. Ibland så formulerar du dina meningar lite konstigt. Du har glömt Sydamerika. Lagom mycket text och du har skrivit om det du ska.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig Johanna!
    Benjamin, du har gjort en bra text om din resa "jorden runt". Den innehåller god och kortfattad fakta och information vilket var uppgiften. Du visar att du behärskar de geografiska verktyg som du fick använda i denna uppgift.
    Bra jobbat!
    MVH
    Jan

    SvaraRadera