Etiketter

torsdag 26 februari 2015

Reportage frågor

a) Jag tycker att om man har mycket problem att man inte ska använda den sidan eller sidorna som man blir mobbad på. För att stänga ner sidorna stör ju de som använder dem ansvarsfullt. Men om det inte hjälper så tycker jag att man ska försöka ta tag i de personer som gör mobbningen.

b) Den är hyfsat lång, innehåller intervjuer och kommentarer från olik människor. Det finns en fakta ruta vid sidan om som visar fakta om nätmobbning och hur många som blir utsatta.

c) Det handlar om nätmobbning. Speciellt sidan ask.fm som används av många. Det är oftast unga som använder sidorna som blir utsatta av mobbning. Man vill att barn ska hålla sig borta eller känna sig säkra på nätet. De vill inte att nätmobbning ska ses som något mildare än vanlig mobbning. Och att det ofta är kopplat till att  man mobbas i verkligheten. Hon säger också att det kan vara värre eftersom de inte heller kan känna sig säkra hemma och att det är därför man inte ska se annorlunda på det. Man vill få föräldrarna att bli medvetna på vad som händer. Och att de ska ha uppsikt om vad som händer med ens barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar