Etiketter

tisdag 11 september 2012

svavel och järn


Uppgift: Vilka egenskaper har svavel och järn. kan man dela upp dom när dem är blandade Vad händer när man värmer blandningen.

Syfte: Att undersöka egenskaper och veta vad en kemisk förändring är.

Hypotes: Jag tror att järnet klumpar ihop sig och att det kommer att vara samma egenskaper och det är nog lätt att ta bort järnet från svavlet. Om vi värmer svavlet och kommer lukta svavel.

Material: Magnet, Bägare, Sked, Vatten, Brännare, Provrör, Tändsticka, Svavel, Järn,

Utförande: Egenskaper: Färg, Magnetiskt, Smältning, Löslighet, Brännbarhet. 
Järnet var magnetiskt. När man hällde vatten i ett rör med blandningen och rör omkring så blev allt till små bollar och svavlet flyter upp till utan (alltså flyter). Man kan dela det genom att ta en magnet.

resultat:När man blandade svavel och järn så hände inte så mycket utom att det blev en röra det gick att dela upp dem med en magnet.När man värmde blandningen så glöde det och det blev en järn kula som det kom gul rök från ett tag.järnet sjunker i vatten och är grått.svavel gult pulvrigt flyter i vatten.efter blev järnet inte lika magnetiskt.

slutsats:när man värmer mettal så smälter det ihop och det är fortfarrande magnetiskt svavlet försvinner som gas och det blir en kula.

2 kommentarer:

  1. Bra sak #1: Du förklarade bra vad vi gjorde.
    Bra sak #2: Din hypotes var bra tycker jag.
    Förbättring: Lite noggrannare vad gäller stavningen kanske....? :3 Annars var det väl ganska utförligt :)

    SvaraRadera
  2. Bra att du var mer utförlig i utförande och resultat, tänk på att utförandet bara beskriver vad man gör och att resultat är vad som händer. Bli utförligare i slutsatsen.

    SvaraRadera